Ahvenistolle avautuu 1,5 km pitkä retkiluistelurata

Luistelu header

Ahvenistonjärvelle avataan lauantaina 13.1.2024 noin 1,5 kilometriä pitkä retkiluistelurata, joka on noin 3 metriä leveä kauttaaltaan. Luistelurata aurataan päivittäin talvikahvilan ollessa avoinna (ke-la). Aurauksen yhteydessä jään kuntoa pyritään parantamaan ja railoja tasaamaan jäädyttämällä. Aurauksesta ja jään kunnostuksesta vastaa Ahveniston Toimintapuisto.

Ahveniston luistelurata sopii ensikosketukseksi retkiluisteluun sekä perheille

Ahvenisto alueena soveltuu erinomaisesti ensikosketukseksi retkiluisteluun: paikalle on helppo tulla, palvelut ovat vieressä sekä varusteita saa vuokrattua tai lainaan. Ahvenistonjärvi on harjujen ympäröimä suppajärvi ja näin ollen tuulensuojassa lähes kaikilta tuulilta. Ahvenistolta löytyy lämpimät pukuhuoneet varusteiden vaihtoon ja kahvilaan voi tulla lämmittelemään kuuman juoman ääreen. Retkiluistelurata soveltuu pituutensa puolesta hyvin perheen pienemmille ja talviseen retkeen voi yhdistää myös Ahveniston vauhdikkaan pulkkamäen.

Luistelurata

Retkiluistelurata on noin 1,5km pitkä ja 3m leveä. 

Turvavarusteet lainaan Ahveniston kahvilasta ja retkiluistimet vuokralle

Luonnonjäillä liikutaan aina omalla vastuulla. Suosittelemme kaikille luistelijoille naskalien sekä kypärän käyttöä. Naskaleita saa lainata Ahveniston kahvilasta sen aukioloaikojen puitteissa. Retkiluistelurata aurataan mönkijällä ja aurauksen yhteydessä jään paksuus aina tarkistetaan useammasta kohdasta. Jään tietoja voi myös kysyä kahvilan henkilökunnalta. Retkiluisteluradan jään pinnassa on railoja ja epätasaisuuksia enemmän kuin luistelukentällä ja siksi suosittelemme kypärän käyttämistä. Radalla saa luistella kaikilla luistimilla, mutta retkiluistimien pidemmät terät ovat mukavammat ja helpommat luistella epätasaisella jäällä.  Ahveniston kahvilasta voi vuokrata retkiluistimet. Vuokrattavat retkiluistimet sopivat kaikkiin kenkiin, mutta luistelumukavuuden kannalta kannattaa valita tukevat talvi-/vaelluskengät. Luistinvuokraan sisältyy naskalit ja sauvat. Retkiluisteluradan kiertosuunta on myötäpäivään ja auraamme mailapeleille myös oman pienen jääkentän.

Ohjeet retkiluisteluradan käyttöön:
- Suosittelemme luistelua kypärän ja naskalien kanssa (lainattavissa kahvilasta)
- Luistelusuunta vain myötäpäivään
- Ei kävelyä luisteluradalla
- Mailapelit vain niille tarkoitetulla alueella
- Jään huoltotöiden aikaan rata suljettu

UUTISIA

Thumbnail Ahveniston rantasaunassa havaittiin vesivahinko...
Thumbnail Mitä paras kesäduuni sisältää? Saat kattavan...
Ahveniston kahvilan tiimiin haetaan aurinkoisia...
Katso kaikkiUutiset