Ahveniston rannalle rakennetaan uusi upea leikkipaikka

Ahveniston ranta
Ahveniston ranta-alue kokee ilahduttavan muutoksen viikosta 41 alkaen, kun vanha leikkipaikka puretaan ja aloitetaan uuden rakentaminen. Rakennustyöt valmistuvat marraskuun 2021 aikana eikä leikkipaikka ole rakennustöiden aikaan käytössä. Rakennustöistä vastaa Hämeenlinnan kaupunki.

Hämeenlinnalaisten toiveisiin vastataan ja ranta-alueesta tehdään entistä viihtyisämpi lapsiperheille

Kesällä 2020 Hämeenlinnan kaupunki keräsi kaupunkilaisilta toiveita ja ideoita Ahveniston leikkipaikan uusimiseen liittyen. Leikkipaikan suunnittelussa on on huomioitu kaupunkilaisten mielipiteitä ja toiveiden mukaisesti Ahveniston uusi leikkipaikka laajenee huomattavasti sekä alueelle tehdään useita leikkipisteitä helpottamaan ruuhkautumista vilkkaan kesäsesongin aikana. Lukuisten toiveiden mukaisesti leikkipaikka myös aidataan, mikä lisää turvallisuutta järven ja vilkkaan pyörätien läheisyydessä.

Pienimmille lapsille elämyksellisiä ja laadukkaita leikkivälineitä

Leikkivälineiksi valittiin laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Leikkipaikalla voivat pikkupiraatit seilata merirosvolaivaa ja rantaleikit ovat läsnä, kun alueelle sinne tehdään oma vesiposti leikkikouruineen. Tuntopolkua on tarkoitus tepsutella paljainvarpain ja tutkia miltä eri materiaalit tuntuvat jalkapohjissa. Leikkipaikkaan tehdään kivituhkapolut, joita pitkin pystyy liikkumaan myös lastenvaunujen kanssa. Alueelle sijoitetaan myös useita erilaisia keinuja sekä piknikpöytä, jossa voi nauttia välipalaa aurinkopurjeen alla.

Tekemistä eri-ikäisille ja palveluita vanhemmille

Aidatun leikkipaikan ulkopuolelle rakennetaan hieman vanhemmille lapsille tarkoitetut vaijeriliuku sekä kolmijalkainen linnunpesäkeinu. Pienten lasten vanhemmille puolestaan Ahveniston kahvilasta löytyy tarjottavaa suolaiseen sekä makeaan nälkään ja ohikulkumatkalla voi mukaan ottaa kahvin. Remontin yhteydessä rakennetaan myös kolme lentopallokenttää, joiden ympärille rakennetaan 2,4m korkea aita.

Katso kuvasta millaiseksi alue muodostuuAhveniston leikkipaikka varusteet
Hämeenlinnan kaupunki vastaa rakennustöistä, kustannuksista sekä suunnittelusta. Lisätietoa voi kysyä hankkeesta vastaavilta, joiden yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivulta.

UUTISIA

Thumbnail Mitä paras kesäduuni sisältää? Saat kattavan...
Thumbnail Avi:n määräyksellä Ahveniston rantasauna...
Katso kaikkiUutiset