Valoa pimeyteen - kausi 2020 päättyi positiivisissa tunnelmissa

Ruskakuva 2020 sara
Keväällä palveluiden avautuminen viivästyi suunnitellusta toukokuun alusta koronatilanteen vuoksi ja maauimala, Flowpark sekä kahvila avautuivat vasta kesäkuun alussa. Kauden 2020 kokonaiskävijämäärä oli 25 300, mikä on lähes sama kuin vuoden 2019 (25 800), jolloin palvelut avautuivat toukokuun alussa. Ahveniston palveluiden kehittämiseen tullaan panostamaan jatkossakin, jotta voimme tarjota asiakkaillemme uusia elämyksiä vuonna 2021.

Ahveniston maauimala toi asiakkaille iloa rajoitetun kevään jälkeen ja kaunis ruska houkutteli flowparkkaajia

Hämeenlinnan uimahalli oli suljettuna keväällä 2020, joten maauimalan avautuminen oli varmasti tästäkin syystä entistä odotetumpi kesäkuussa. Myöhäistettyä avausta lukuun ottamatta maauimalan kausi pystyttiin toteuttamaan lähes suunnitellusti eikä henkilöstövähennyksiä suunniteltuun kausityöntekijöiden määrään jouduttu tekemään. Maauimala- ja uimahalliympäristössä siivous- sekä hygieniastandardit ovat lähtötasoltaan korkeat ja niihin kiinnitettiin tänä vuonna erityistä huomioita. Lisäksi uimavalvojat huomioivat, muiden tehtäviensä ohella, turvavälien toteutumista. 

”Rajoitetun kevään jälkeen asiakkailta tuli paljon positiivista palautetta ja kiitosta maauimalan avautumisesta. Maauimalan ulkoilmassa kesäfiiliksestä pystyi nauttimaan kaikin aistein ja hyvillä mielin. Paikallisten palveluiden suosiminen ja kotimaanmatkailun lisääntyminen varmasti näkyi jonkin verran asiakasmäärissä, mutta toisaalta osa vakiokävijöistä saattoi jättää koko kauden väliin”, miettii puistopäällikkö Siiri Ellä. 

Flowpark Ahveniston kiipeilyradoilla riitti kiipeilijöitä, mutta kevään ryhmävarausten peruuntuminen ja kauden aloituksen viivästyminen näkyi kevään kävijämäärissä. Onneksi alkusyksyn kauniit kelit sekä ruskan ihailu yläilmoista houkuttelivat flowparkkaajia tänä vuonna, sillä syksyn kävijämäärät olivat moninkertaiset aiempiin vuosiin verrattuna.

”Flowparkkaaminen tuo iloa ja itsensä ylittämisen fiiliksiä ja niille tuntui olevan kysyntää tänä vuonna. Turvavälit pysyvät luonnollisesti kunnossa radoilla kiipeillessä. Flowparkkaaminen on myös harvoja liikuntamuotoja, joissa suoritus tehdään yksin, mutta onnistumisen kokemus jaetaan kanssaseikkailijoiden kesken”, kertoo puistopäällikkö Siiri Ellä.  

Palveluiden kehittämiseen panostetaan talven aikana – nyt on paras hetki antaa omat kehitysehdotukset

Ensiluokkaisten liikuntapalveluiden ja ainutlaatuisen luontokohteen yhdistelmä vetoaa asiakkaisiin varmasti tulevaisuudessakin. Ahveniston alue on poikkeuksellinen lähiliikuntakohde aivan Hämeenlinnan keskustan kupeessa ja Ahveniston Toimintapuiston palveluita tullaan kehittämään talven aikana, jotta alue on entistä kiinnostavampi kohde sekä paikallisille että ulkopaikkakuntalaisille. Monilla hämeenlinnalaisilla on vahva tunneside Apparaan ja nyt talvikauden aikana on paras hetki vinkata kehitysehdotuksia vuotta 2021 ajatellen.

”Talven aikana tavoitteenamme on kehittää palveluitamme, jotta voimme tarjota vuonna 2021 jotain uutta asiakkaillemme. Kuuntelemme myös asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme herkällä korvalla, joten nyt on hyvä paras hetki antaa omat vinkit Apparan kehittämiseksi”, vinkkaa puistopäällikkö Siiri Ellä.

Valoa pimeyteen – viikonloppuna kannattaa ulkoilla Apparalla ja ihailla maauimalan pyhäinpäivän tunnelmavalaistusta 

Osoituksena luonnon ja liikuntapalveluiden hienosta liitosta maauimala saa kauniin tunnelmavalaistuksen pyhäinpäivän viikonloppuna. Tunnelmavalaistua maauimalaa on paras ihailla pimeän tullen perjantai- ja lauantai-iltana (30.-31.10.2020) parkkipaikan ja uimarannan suunnasta. Tunnelmavalaistuksen toteuttaa hämeenlinnalainen Showtekniikka Torvinen.

”Toivomme pyhäinpäivän tunnelmavalaistuksen tuovan valoa vuoden pimeimpään aikaan. Toivottavasti valaistu maauimala toimii kannustimena saapua ihailemaan Apparan taikaa pimeässä syysillassa ja samalla voi tehdä vaikka pienen syysretken järven ympäri”, fiilistelee puistopäällikkö Siiri Ellä.

Tunnelmavalaistusta pyhäinpäivänäAhveniston maauimalan alue saa pyhäinpäivän viikonloppuna tunnelmavalaisun

UUTISIA

Ahveniston saunan laituriremontti valmistui...
Thumbnail Keväällä palveluiden avautuminen viivästyi...
Thumbnail Laituriremontti jatkuu valitettavasti vielä viiikolla...
Katso kaikkiUutiset