Luonnonsuojeluliitto valitsi Ahveniston alueen Suomen 100 luontohelmen joukkoon

Ahveniston alue valittiin Suomen 100 luontokohde joukkoonSuomen luonnonsuojeluliitto nostaa esille itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 100 ainutlaatuista luontohelmeä ympäri Suomea ja Ahveniston alue on yksi niistä. Kampanjan tarkoituksena on oppia tuntemaan ja varjelemaan sekä omaa luontosuhdetta että valittuja luontokohteita. Kampanjan toivotaan kannustavan suomalaisia nauttimaan ja vaikuttumaan Suomen kauniista luonnosta, joka on meille tärkeimpiä asioita itsenäisyydessä. Valitut 100 luontohelmeä ja niiden tarjoamat mahdollisuudet luonnontilaisina halutaan säilyttää myös tuleville sukupolville.

"Suomalaisilla on aina ollut ainutlaatuinen suhde maamme luontoon, karuimmista tuntureistamme eristäytyneisiin ulkosaariin ja idän sankkoihin korpimetsiin. Suomalainen luonto on myös maamme valttikortti maailmalla. Luonnonsuojeluliitto haluaakin inspiroida suomalaisia löytämään luontohelmet, juhlimaan niitä ja varjelemaan samalla omaa luontosuhdettaan", kertoo Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall.

Järven syvyyksistä harjun huipulle – Ahveniston alueen erityispiirteet

Luonnonsuojeluliiton 100 -luontohelmeä sivustolla perustellaan Ahveniston valintaa 100 luontohelmen joukkoon siellä esiintyvällä runsaalla lintulajistolla ja kasvilajistolla, joista esimerkkeinä mainitaan idänuunilintu sekä pikkusieppo ja kylmänkukka sekä vanakeltto. Erityismaininnan saavat Ahveniston metsissä elävä Kanta-Hämeen maakuntaeläin ilves sekä 50 vuotta luonnonmukaisena pysynyt Ahvenistonjärven kalasto. Ahveniston alueelta löytyy hyvät retkeily ja hiihtoreitit, jotka helpottavat luontoon tutustumista ja tekevät alueesta suositun luokkaretkikohteen.

Lisätietoa Ahveniston luontopolusta löytyy täältä.

Tutustu luonnonsuojeluliiton Ahveniston 100-luontohelmeä sivustoon.

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto

UUTISIA

Thumbnail Kuva Flowparkin ohjaajakoulutuksesta...
Katso kaikkiUutiset