Ahveniston maauimala on Vuoden Liikuntapaikka 2017

ahveniston maauimala vuoden liikuntapaikka 2017
Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Ahveniston maauimalan Vuoden Liikuntapaikaksi 2017. Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä sekä kansanedustaja Timo Heinonen julkistivat palkinnon torstaina 16.3.2017 SGGF-messuilla. Vuoden Liikuntapaikka -palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta.

Ahveniston maauimala on 13. Vuoden Liikuntapaikka -tunnustuksen saanut kohde. Saman tunnustuksen ovat saaneet mm. Kontiolahden ampumahiihtokeskus sekä Tampereen uintikeskus. Vuosittainen tunnustus jaetaan kohteelle, joka on valmistunut tai peruskorjattu edeltäneen parin vuoden aikana. Palkinto toimii tunnustuksena kohteiden rakennuttajille, suunnittelijoille ja toiminnan ylläpitäjille. 

– Vuoden Liikuntapaikalla on erityispiirteitä, jotka liittyvät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden identiteettiin.  Ahveniston maauimala on osa kulttuurihistoriallista perintöämme, sillä se on rakennettu vuoden 1952 olympialaisia varten. Jo rakennusaikanaan sen kuvattiin olevan koko kaupunkia kehittävä ja kaikille tarkoitettu, luonnonläheinen paikka. Rakennukset muodostavat kansainvälisestikin arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskokonaisuuden, kaiken lisäksi kaikki vähillä verovaroilla pystytetyt rakennukset ovat edelleen käytössä, kuvaa ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Kulttuurihistroriallinen merkitys on vahvasti esillä Ahvenistolla

Ahveniston maauimala rakennettiin yhdeksi 1952 Helsingin olympialaisten kisapaikaksi ja siellä kilpailtiin nykyaikaisen viisottelun uintikilpailut. Ahveniston maauimalan laajassa 2014 valmistuneessa peruskorjauksessa maauimalan tekniikka päivitettiin nykyaikaiseksi. Korjausurakka oli mittava, sillä maauimala sulki ovensa yleisöltä 1985 ja ajanhammas näkyi rakenteissa. Ahveniston maauimalan kultturihistoriallinen merkitys olympia-areenana on merkittävä ja mittavan peruskorjauksen jälkeen olympia-altaassa pääsee taas kesäisin polskimaan. Lisätietoa Ahveniston maauimalan valinnasta Vuoden Liikuntapaikaksi löytyy Ylen uutisesta

Ahveniston maauimalan kesäkausi alkaa 17.5.2017. Tervetuloa!
Ahveniston maauimala on vuoden liikuntapaikka 2017

UUTISIA

Thumbnail Ahveniston maauimalassa lapsiperheet uivat...
Thumbnail Maauimalan korjaustöiden ja tutkimusten takia...
Thumbnail Ahveniston rantasaunassa havaittiin vesivahinko...
Thumbnail Mitä paras kesäduuni sisältää? Saat kattavan...
Katso kaikkiUutiset